Kaip surengti nuostabų vakarėlį su šokolado ar karamelės fondiu?
Norite, kad jūsų šventė ar vakarėlis būtų įsimintinas ir tikrai išskirtinis? Surenkite fondiu vakarėlį. Fondiu puikiai tinka bet kokiam susibūrimui - švenčių vakarėliams, vasaros vakarams terasoje ar bet kokiai kitai priežasčiai susirinkti su draugais ir šeima. Be to, jūsų renginys tikrai bus ypatingas, nes visi galės mėgautis ne tik ypatingu skoniu, bet ir šilto šokolado ar karamelės aromatu. Pasiruošti tokiam vakarėliui tikrai nėra sudėtinga, tereikia smulkių uogų bei vaisių gabalėlių, įvairių formų sausainių bei, žinoma, zefyriukų.
Vienas iš puikių dalykų, susijusių su fondiu, yra tai, kad jis atrodo toks prabangus ir reikalaujantis daug darbo... tačiau jį neįtikėtinai lengva paruošti. Dažniausiai namuose tikrai surasite reikalingų indų ir įrankių, todėl teliks pasirūpinti šokoladu ar karamele bei ingridientais, kuriuos merksite į karštą masę. Žinoma, daug paprasčiau išlaikyti šiltą masę specialiame fondiu inde, kurio apačioje statoma deganti šildymo žvakė ar aliejinis mišinys, tačiau puodas storais kraštais taip pat gana ilgai išlaikys masę šiltą.
Pasiruošimą pradėkite nuo "mirkomųjų" ingredientų, pavyzdžiui, zefyrų, uogų, vaisių, sausainių, mažų keksiukų, pyrago gabalėlių ir kt., lėkštės (galima net ir paprastą pjaustymo lentelę). Juos galite dėlioti ratu ar įvairiais zigzagais, pagal spalvas, o gal net pavyks gražiai išdėlioti kokį linksmą piešinį. Paruoštą lėkštę ar lentelę galite tiesiog pastatyti šalia fondiu indo, o galite išdėlioti net kelias nedideles lėkšteles aplink fondiu, kad visiems svečiams iš bet kurios pusės būtų patogu mėgautis karštu šokoladu ar karamele.
Tada puode pasigaminkite šokoladą (šokolado receptų yra įvairių, tačiau rekomenduojame tiesiog tirpinti šokoladą su šlakeliu grietinėlės ant nedidelės ugnies, nuolat maišant) ir supilkite paruoštą masę į fondiu puodą. Šokolado fondiu puode nepatariame gaminti, nes dažniausiai šie indai skirti tik šilto šokolado laikymui, o ne jo ruošimui. O jeigu apskritai nenaudojate fondiu indo, tai paruoštą šokolado (karamelės) masę galite su visu puodu statyti ant medinės ar kitos karščiui atsparios lentelės šalia paruoštų mirkymo ingredientų lėkštės.
Jums taip pat reikės mažų šakučių, o geriausia medinių pagaliukų. Kartais prie fondiu indo ar gruzdintuvės būna pridėti metaliniai iešmeliai, kurie taip pat puikiai tinka merkimui į paruoštą šiltą masę.
Ir štai jau galite mėgautis nuostabiu desertų šou kartu su draugais ir artimaisiais!