Visus mūsų zefyriukus galima skrudinti virš liepsnos, o taip pat siūlome įsigyti ir skrudinimo rinkinių, kuriuose yra natūralaus sojų vaško žvakė ir mediniai pagaliukai patogesniam zefyriukų skrudinimui. Skrudinti zefyriukus iš tiesų paprasta ir labai smagu.
-
Paimkite zefyriuką ir užverkite ant medinio pagaliuko. Jei zefyriukas su papildomais papuošimais (šokoladu, pabarstukais, riešutais ir pan.), tai stenkitės juos palikti viršuje (kadangi jų nereikia skrudinti, tik patį zefyriuką).
-
Uždekite natūralaus sojų vaško žvakę.
-
Tvirtai laikydami už apatinės pagaliuko dalies pakelkite zefyro kraštą apie 1-1,5 cm virš liepsnos (nedėkite į pačią liepsną, nes zefyras ne tik apskrus, bet ir apruks, sudegs, o galiausiai ir greitai ištirps, pradės bėgti). Luktelėkite kelias sekundes ir kai tik pradės skrusti (gelsti ir ruduoti), pasukite kitą pusę, neleiskite zefyrui sudegti ar ištirpti.
-
Paskrudintą zefyrą galite valgyti tiesiai nuo pagaliuko - tik neapsideginkite, juk jis bus karštas ir minkštas. O jeigu norite dėkite į karštą gėrimą arba tarp dviejų šokoladinių sausainių (pasidarykite sausainių ir skrudinto zefyro sumuštinį).
-
Skrudindami zefyrus, visuomet pagaliuką bei ranką laikykite saugiu atstumu nuo liepsnos.
-
Baigę skrudinti, būtinai užgesinkite žvakę, nepalikite dengačios žvakės be priežiūros.
-
Pasikvieskite draugų ir kartu mėgaukitės skrudintais zefyrais.
Skanaus.